The Big Bang Epiphany

Email 
Semester
Competition Name
Student Name
Aayush kapse
Arch 8 Revision
V

:

:

:

:

:

:

:

:

Competition Brief:
The competition focuses on identitying metal objects that have been forgotten and repurpose them into a functional typology of a residence.
Narrative:
The Big Bang Theory apartment was Re-Visioned, taking the users and their primary requirements as per functionality and personality. The chief decisions were based on the facts that our users are tenants, Scientists, pragmatism favourites and amicably adorable Sci-fi fanatics. The spaces are envisioned for them as well as their small circle of friends.
The existing social and intimate zones have been given a personalized character through introduction of newer appliances, lighting strategies, furniture, floating ceilings, action figurines and new-old possessions. The one thing that has guided all the design decisions is the need for Logic and Reason. Issues between Sheldon and Leonard over tinier things are here, tried to be resolved using “Practically Personalized” design calls.
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • issuu icon
  • AOA grey
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • issuu icon
  • AOA grey